Το kickboxing είναι ένα σύγχρονο άθλημα που αποτελεί ένα από τα πιο ευρέως διαδεδομένα μαχητικά αθλήματα στον κόσμο με αυξανόμενο κοινό, το οποίο δημιουργήθηκε με βάση πολλά παραδοσιακά αγωνιστικά αθλήματα και πολεμικές τέχνες.Είναι μια μοναδική Δυτική απάντηση σε πολλές ανατολικές πολεμικές τέχνες. 

    Xαρακτηρίζεται ως άθλημα και όχι ως πολεμική τέχνη με την αυστηρή έννοια διότι δεν διδάσκει πραγματική αυτοάμυνα και χτυπήματα σε ανατομικά σημεία παρά αντιμετώπιση συγκεκριμένης κινησιολογίας σε συγκεκριμένο περιβάλλον .

   Ενώ οι πολεμικές τέχνες έχουν σκοπό τη αυτοάμυνα σε περίπτωση κινδύνου.Το kickboxing συνδυάζει την πυγμαχία με λακτίσματα και απευθύνεται σε άνδρες , γυναίκες ακόμη και παιδιά!! 

    Κανείς μπορεί να ασκηθεί σε ανταγωνιστικό ή ψυχαγωγικό επίπεδο ανάλογα με τις φιλοδοξίες του kickboxer, αλλά σίγουρα είναι ένα άθλημα που έχει σχεδιαστεί για να  προσφέρει οφέλη τόσο στην υγεία αλλά και στην ποιότητα ζωής, καθώς γυμνάζει ολόκληρο το σώμα κινητοποιώντας πολλές αρθρώσεις και μεγάλες μυΪκές ομάδες!!

    Συγκεκριμένα, ανακουφίζει τον ασκούμενο από το στρες, βελτιώνει τον συντονισμό και την ισορροπία, καθώς επίσης αποτέλει έναν πολύ ενδιαφέρον τρόπο βελτίωσης της φυσικής κατάστασης (αεροβιο-αναερόβιο μηχανισμό , ταχυδύναμη, δύναμη). 

    

Το γκρουπ μας ανανεώνεται συνεχώς, και στα τρία μέσα κοινωνικής δικτύωσης επισκεφτείτε μας -->

  • YouTube
  • Instagram
  • Facebook App Icon
Διεύθυνση: 
Δαγκλή 40 
Τριανδρία, Θεσσαλονίκη
ΤΚ 55337
Τηλ: 2310.988020
Κιν: 6947.898.522
Fax: 2310.988020
email: sarisateam@gmail.com
Βρείτε μας στο χάρτη :